Je hebt al een podcast, maar eigenlijk weet je dat er meer mee kan

Herken je dit?

Je podcast loopt al een tijdje, maar als je die van anderen hoort, denk je; damn. Zo klinkt die van mij niet.

Jij hebt geen intro met muziek of een outro. Je neemt altijd op met je telefoon, dus er zit genoeg ruis en kraken in je afleveringen dat je luisteraars erover klagen. Het volume schiet alle kanten uit. En achteraf bewerken, joh, alsof je daar tijd en zin in hebt! Al die techniek. Pfft… Zolang er maar iets online staat. Ook al staat die van jou alleen maar op Soundcloud. En ook al lees je misschien alleen elke aflevering jouw blog voor. Dat is wel even voldoende.

Maar wat laat je eigenlijk liggen als je de show zo laat?

Wist je dat 80% van podcast luisteraars via iTunes/Apple podcasts luistert? Dat betekent dat als jouw podcast alleen op Soundcloud staat, dat je al die mensen niet bereikt. En Spotify groeit ook dagelijks in luisteraars. Je kunt die platformen niet links laten liggen.

Luisteraars vinden het prettig als er een intro en muziek in zit, want je podcast klinkt zoveel professioneler. Ook daarmee bereik je dus veel meer mensen.

Veel mensen zetten een podcast al snel af als het geluid slecht is. Als het volume steeds verandert bijvoorbeeld, moeten zij elke paar seconden aan de volumeknop draaien. Dat is vooral niet prettig als je met oortjes luistert. En in de auto is het al helemaal niet handig. Geluidskwaliteit is het meest belangrijke onderdeel een podcast. Als dat niet optimaal is, raak je dus snel luisteraars kwijt.

De inhoud van je podcast is ontzettend belangrijk. Niet de lengte ervan, al is een gemiddelde lengte van 30 minuten wel prettig voor luisteraars. Maar de inhoud zelf zorgt ervoor dat mensen jouw andere afleveringen ook willen luisteren. Als jij alleen je blog gaat voorlezen, is hier even de harde waarheid: dat is geen podcast. Dat is een audio versie van je blog. Niemand gaat je serieus nemen als je er een voorleesuurtje van maakt. Waarom zou ik daarnaar luisteren als een andere coach die dezelfde groep heeft, een podcast heeft waar ze een half uur extra tips geeft?

Ok. Er kan dus meer. Maar hoe nu verder?

Ik hoor je denken: Tyana, heb je enig idee hoeveel werk me dit zou gaan kosten? Dit klinkt als een hele berg werk. Ik heb echt betere dingen te doen. Kan die podcast niet gewoon zo blijven? Of is er een makkelijke manier?

Laat mij je helpen. Binnen een paar dagen kan het al klaar zijn.

Je hoeft dit niet allemaal alleen te doen. Binnen een paar dagen al kan jouw podium enorm vergroot worden. En je hoeft je niet bezig te houden met de techniek of andere hoepla eromheen. Hierdoor kun je:

  • Meer luisteraars bereiken dan ooit tevoren

  • Je huidige luisteraars behouden

  • Zorgen dat ze jouw podcast eerder aan anderen aanbevelen

  • Echt trots zijn op jouw eigen podcast

  • Reacties verwachten van mensen die jaloers zijn dat jouw podcast zo goed klinkt

  • Meer tijd besteden aan dingen die je wel leuk vind en de expertise in hebt


Any questions?

If you have any questions about this or need some help, fill in the form below or send an e-mail to mail@blackbirdcreatives.nl

If you want to talk about it in person, you can book a free consult by clicking here.