35 dagen live op Facebook

Op deze pagina komen alle video’s te staan die ik gedaan heb over podcasts. Er zitten een heleboel tips tussen, dus ik zou zeggen, neem je tijd en enjoy :)

 
Door mijn leven heen heb ik zo vaak te horen gekregen dat ik "teveel" was. Dat wat ik zei niet ok was. Dat ik dacht dat ik meer was dan anderen (wat echt niet zo was). Net als zoveel andere vrouwen ben ik me daardoor kleiner gaan maken.
Podcasts zijn erg opkomend in Nederland. Het is een heel handig inzetbaar marketing middel. Maar er zijn nog mensen die niet goed weten wat het nou eigenlijk is.
Natuurlijk is het booming business, dat podcasten. Het is goed voor je zichtbaarheid, je kunt meer klanten aantrekken en dus meer omzet draaien. Maar waarom wil jij een podcast starten? Wat is je doel of intentie erachter?
Heb je een boeiende blog geschreven waar je eigenlijk meer over wilt zeggen? Maak er een podcast over. Kun je zo een half uur/uur volpraten. En andersom kun je vanuit een uur podcast zo 5 blogs schrijven. Wat ik alleen veel hoor is dat mensen hun blogs letterlijk voorlezen als audio en dat dan een podcast noemen.
Een podcast hebben en op je website zetten is bij lange na niet genoeg. Er zijn zoveel plaatsen om deze te publiceren, zodat je genoeg luisteraars krijgt. Ik zal even kort uitleggen hoe het werkt. De hosts die ik noemde: - Podbean.com - libsyn.com Kijk goed welk abonnement bij je past, waar je genoeg aan hebt.
Een nieuwe vraag die gesteld werd gaat over de vindbaarheid van je podcast. Nadat je die gelanceerd hebt, wil je uiteraard luisteraars. Hoe kunnen ze je vinden? Ik deel een paar tips.
Dit is voor velen een "inkoppertje" natuurlijk. Maar toch wordt het weleens vergeten. Dus ik haal het even aan en leg uit waarom het belangrijk is.
Er zijn zoveel vrouwelijke ondernemers die echt een podcast zouden moeten starten of die er een willen, maar elke keer twintig redenen hebben om er niet aan te beginnen. Ik was er zelf een. Heel graag hoor ik van je waarom jij er nog geen hebt. Ik help je er graag verder mee namelijk.
Ik ken genoeg ondernemers die hun podcast alleen op Soundcloud hebben staan. Ik leg even uit waarom dat zonde is.
Als je iets op gaat nemen, komt er vaak een angst opzetten dat het meteen perfect moet zijn. Niets is minder waar.
Dit is een hele belangrijke. Welke microfoon je ook gebruikt, zorg dat je altijd een koptelefoon hebt aangesloten tijdens opnames. Zodat de kwaliteit al gelijk een stuk beter is.
Qua apparatuur zijn er veel dingen die je kunt gebruiken naast een microfoon en een koptelefoon. Als je een externe microfoon hebt, gebruik dan ook een popfilter.
De meningen zijn verdeeld. Maar ik zeg: altijd doen 😊 En dit is waarom.
Ben je vrouwelijk ondernemer en heb je al langer het verlangen een eigen podcast op te starten? Maar je loopt tegen de techniek aan of weet niet waar je moet beginnen of je hebt er gewoon geen tijd voor? Laten we dit dan samen doen. Dit is wat ik voor je kan doen.
Veel mensen die nu podcasten, lezen bijvoorbeeld hun blog voor. Zoals ik al eerder heb uitgelegd, is dat geen podcast. Maar stel je wilt meer houvast in je podcast, gebruik je dan wel of geen script?
Bij een podcast hoort (normaal gesproken) een intro. Daar start je mee en je begrijpt bij het woord al wat het doet. Dus wat doe je dan met een outro?
Als je eenmaal klaar voor je microfoon zit, wil je natuurlijk dat het geluid goed is en goed blijft.
Dit kan lastig zijn voor veel mensen, myself included ;) Maar het is belangrijk om op te letten. Je wilt namelijk niet dat mensen je niet meer kunnen verstaan.
Bij het lanceren van een podcast heb je sowieso een host nodig, zet zoals je dat nodig hebt bij het hebben van een website. Maar er zijn zoveel opties. Welke kies je? Waar let je op? Hier zijn ze dan, de verschillende hosts: 1.
Er zijn veel manieren tegenwoordig om je stem te laten horen of jezelf te laten zien. Het mooie is dat je alles ook kunt hergebruiken. Ook voor je podcasts. Dus je hoeft niet alles steeds te verzinnen. Hoe werkt dat? Ik leg het uit.
Je hoort steeds meer mensen erover. Ze starten een podcast. Weer een nieuwe vorm van marketing. Dat is toch gewoon wat audio opnemen? Wat is er zo speciaal aan?
Mensen hebben maar zoveel aandacht , kijken en luisteren en tegelijk iets anders doen is lastig. Maar luisteren naar iets op de achtergrond terwijl je iets anders doet? Tja. Dat kunnen we goed ;)
Eindelijk is het dan zover, ik lanceer aanstaande vrijdag 1 maart mijn eigen podcast over podcasts πŸ₯³πŸ˜ Maar voor het zover is, heb ik een korte teaser opgenomen en gedeeld op social media als aankondiging. Waarom is dit handig? Kijk even mee.
Het hebben van een podcast heeft veel voordelen. Maar een wel hele fijne is die wat letterlijk met zichtbaarheid te maken heeft. Voor sommigen onder ons kan dit een enorme opluchting zijn πŸ˜‰